Informatiebijeenkomst over Digital Services Act

30 November 2023
Datum:
Donderdag 30 November 2023
Tijd:
10:00 - 12:00
Locatie:
MALIETOREN / ONLINE VIA TEAMS
Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag

Vanaf 25 augustus is de Digital Services Act (DSA) gaan gelden voor de grootste online platformen en zoekmachines. Vanaf 17 februari zal de DSA ook gaan gelden voor de overige onlinetussendiensten (hosting partijen, platformen e.d.) en zal ook consequenties hebben voor partijen die illegale inhoud verwijderd willen hebben (o.a. ‘trusted flaggers’). In het kort bevat de DSA regels om online illegale inhoud tegen te gaan (illegale teksten, beelden, geluidsfragmenten & verwijzingen naar illegale producten). 

 

Wij nodigen u dan ook graag uit voor een informatiebijeenkomst over de DSA op 30 november a.s. van 10:00-12:00. Het betreft een gezamenlijke bijeenkomst van de Europese Commissie (DG CONNECT), ACMVNO-NCW en MKB-Nederland. De Europese Commissie zal ons tijdens de bijeenkomst informeren over de DSA. Ook zal de ACM iets vertellen over haar beoogd toezichthouderschap. Uiteraard zal er voldoende gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Naast de DSA (en de DMA) kunnen er ook vragen gesteld worden over de verhoudingen tussen de DSA en de AI Act. 

 

De bijeenkomst zal hybride zijn. Leden van de Expertcommissie Consumentenvraagstukken (waaronder de leden van de werkgroep DSA/DMA) en de Expertcommissie AI Regulering kunnen fysiek aansluiten. De bijeenkomst kan online ook bijgewoond worden door andere leden van VNO-NCW en MKB-Nederland en door leden van onze leden. Ook voor de online deelnemers zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen.

 

We zien u graag op de 30ste.

 

Aanmelden kan via een e-mail aan het secretariaat.

 

Meer informatie: DSA: naar een veiligere onlinewereld | Shaping Europe’s digital future (europa.eu) en DSA nieuwe regels voor digitale dienstverleners | Ondernemersplein (kvk.nl).