Informatiesessie Cyberweerbaarheid

18 Juni 2024
Datum:
Dinsdag 18 Juni 2024
Tijd:
10.00-12.00 uur (aansluitend netwerklunch)
Locatie:
de Malietoren
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Doelgroep:
bestuurders en medewerkers van aangesloten brancheorganisaties
Kosten:
kosteloos

Beste vertegenwoordiger van een brancheorganisatie,

 

Graag nodigen we je uit voor een inspirerende en informerende ledenbijeenkomst op dinsdag 18 juni van 10.00-12.00 uur (met aansluitend een netwerklunch) in de Malietoren in Den Haag. Onder leiding van onze dagvoorzitter Kees Verhoeven nemen we je mee in de nieuwste ontwikkelingen rondom cyberweerbaarheid.

 

Er gebeurt veel rond cybersecurity en cyberweerbaarheid. Europa vaardigt diverse wetten en richtlijnen uit die niet alleen een impact hebben op de zogenaamde vitale infrastructuur, maar ook andere bedrijven direct of indirect treffen. Dit roept veel vragen op bij ondernemers.

 

Los van de wettelijke verplichtingen is het voor elk bedrijf raadzaam (noodzakelijk) om te investeren in cyberweerbaarheid. Eén op de vijf ondernemers heeft jaarlijks last van cybercriminaliteit, met (vaak forse) financiële en imagoschade tot gevolg.

 

Voorkomen is beter dan genezen en het goede nieuws is: het vergroten van de cyberweerbaarheid kan al met een aantal vrij eenvoudige stappen en hoeft niet veel geld te kosten.

 

Programma

  • Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland vertelt over de gevaren van cybercriminaliteit en hoe cybercriminaliteit een ware plaag is binnen het midden- en kleinbedrijf.
  • Sabine Gielens, strategisch beleidsadviseur van VNO-NCW en MKB-Nederland geeft een overzicht van (komende) Europese wet- en regelgeving op het gebied van cybersecurity (zoals NIS2 en de CRA) en de impact ervan op bedrijven.
  • Vervolgens neemt Jasper Nagtegaal, directeur Digitale Weerbaarheid van de RDI je mee in hoe het toezicht en handhaving van de NIS2 zal worden ingericht.
  • Jeffrey Leusink-Nicolai, directeur CISO Office bij KPN, vertelt hoe KPN de NIS2-regelgeving implementeert en hoe het bedrijf invulling geeft aan het leveranciersmanagement.
  • Ook bieden we de helpende hand: een tool speciaal voor ondernemers en hun werknemers en hun ketens. Samen Digitaal Veilig helpt ondernemers om aan de slag te gaan met hun cybersecurity. Hoe ziet dat eruit en wat zijn de ervaringen van de honderden gebruikers die er al mee werken? Iris Schuitemaker, hoofd Stichting projecten van MKB-Nederland en VNO-NCW licht toe.
  • We sluiten de rond 12.00 uur deze informatieve bijeenkomst af met een netwerklunch.

Het wordt een leerzame maar ook praktische sessie die brancheorganisaties helpt om hun leden te adviseren.

 

De uitnodiging is inmiddels verzonden. Niet ontvangen? Neem contact op met het secretariaat.

Noot: deze bijeenkomst is uitsluitend voor vertegenwoordigers van aangesloten brancheorganisaties.