ECHO nr. 32: Onderzoek Verenigde Staten naar import van auto’s uit onder meer de EU

25-05-2018

Het Amerikaanse Department of Commerce heeft op 24 mei 2018 aangekondigd onderzoek te zullen doen of de invoer van motorvoertuigen en onderdelen daarvan, inbreuk maken, of dreigen te maken, op de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Dit onderzoek wordt uitgevoerd onder section 232 van de Trade Expansion Act of 1962.

 

Het betreft importen vanuit alle landen. Een soortgelijk onderzoek heeft de VS eerder uitgevoerd naar de invoer van staal en aluminium. Nadere informatie, zoals de exacte reikwijdte of de beoogde duur van het onderzoek zijn op dit moment niet bekend. Het onderzoek zal op korte termijn in het VS Federal Register worden gepubliceerd. Daarin zal ook een hearing met belanghebbenden worden aangekondigd. Belanghebbenden worden opgeroepen zich bij het VS Department of Commerce te melden.

 

Meer informatie:
Informatie van de Amerikaanse Department of Commerce vind u hier. Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl

 

Over ECHO
Via deze nieuwsbrief informeren wij u beknopt over antidumping-, antisubsidie- en vrijwaringsmaatregelen die, of door de Europese Unie, of door andere landen zijn genomen tegen de EU. Per maatregel wordt aangegeven wat het inhoudt en welk land het betreft.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.