ECHO nr. 76: India start vrijwaringsonderzoek naar PVC harsen

23-09-2022

Op 16 september 2022 heeft het directoraat-generaal voor handelsmaatregelen van India een vrijwaringsonderzoek geopend naar de invoer van PVC suspensieharsen met residueel VCM van meer dan 2 PPM.

 

Betrokken EU-landen: Alle

 

Andere betrokken landen: Alle

 

Tariefcode: 39041020

 

Bepaalde soorten PVC-hars zijn van de werkingssfeer van het onderzoek uitgesloten:

  • PVC suspension resins with residual VCM below 2 PPM
  • Cross-linked Poly Vinyl Chloride
  • Chlorinated Poly Vinyl Chloride (CPVC)
  • Vinyl Chloride Vinyl Acetate Copolymer VC-Vac)
  • Poly Vinyl Chloride Paste Resin
  • Poly Vinyl Chloride Blending Resin

 

Het onderzoekstijdvak loopt van 1 april 2019 tot en met 30 juni 2022.

De indieners van de klacht hebben aangevoerd dat de invoer in 2021-22 met meer dan 267% is gestegen in vergelijking met die in 2020-21. In het bericht wordt met name melding gemaakt van de toegenomen invoer uit China.

 

Opmerking

Een kopie van de notificatie (Case No – (SG) – 02/2022) is ter informatie bijgevoegd, evenals de EU-exportstatistieken van het desbetreffende product.

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu.

 

Handige links

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.