ECHO nr.26: Verlenging EU-uitzondering van VS-heffingen op staal en aluminium.

01-05-2018

Op 23 maart 2018 heeft de VS extra invoerheffingen ingesteld op importen van staal- en aluminiumproducten van respectievelijk 25% en 10%. De EU is daarvan tijdelijk uitgezonderd. U bent hierover eerder geïnformeerd via echo-bericht 2018/19. Deze uitzondering is gisteren verlengd tot 1 juni 2018. Ook voor Canada, Mexico, Australië, Zuid-Korea, Argentinië, Brazilië gelden uitzonderingen.

  • Zuid-Korea heeft een permanente uitzondering op de staalmaatregelen. Zuid-Korea heeft geen uitzondering ten aanzien van aluminium.
  • Argentinië, Brazilië en Australië hebben een tijdelijke uitzondering op de maatregelen op staal en aluminium zonder einddatum, omdat deze landen volgens de VS dicht bij een principeakkoord zijn over een vrijwillige beperking van de uitvoer.
  • EU, Canada en Mexico hebben een tijdelijke uitzondering op de maatregelen op staal en aluminium tot 1 juni 2018.

Meer informatie over de toegekende uitzonderingen vindt u bijgevoegd. De EU en Nederland blijven in gesprek met de VS om de heffingen van tafel te krijgen of de uitzondering permanent te maken.

 

Echo 26: Bijlage

 

Meer informatie:

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl

 

Over ECHO

Via deze nieuwsbrief informeren wij u beknopt over antidumping-, antisubsidie- en vrijwaringsmaatregelen die door andere landen zijn genomen tegen de EU. Per maatregel wordt aangegeven wat het inhoudt en welk land het betreft.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.