1 procent minder verzuim bespaart miljarden

18-10-2012

Werkgevers kunnen met 1 procent minder verzuim miljarden aan kosten besparen. Staatssecretaris Paul de Krom zei dat op 10 oktober bij het begin van de campagne Duurzame inzetbaarheid.

Een daling van het ziekteverzuim met 1 procent scheelt alle bedrijven samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Per werknemer komt dat neer op circa 400 euro per jaar. Gezonde werknemers zorgen bovendien voor een hogere productiviteit. Dat blijkt uit een doorrekening van adviesbureau Capgemini in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken.

Een toename van de productiviteit met 1 procent door duurzaam werken is goed voor 6 miljard euro extra per jaar. Voor een bedrijf met honderd werknemers staat dat gelijk aan een jaarlijkse omzetstijging van 95.000 euro.

Het ministerie heeft samen met honderd bedrijven die al ervaring hebben met duurzaam werken in kaart gebracht hoe ook andere werkgevers hiermee succes kunnen boeken. De ervaringen zijn neergelegd in een manifest dat De Krom naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

www.overduurzameinzetbaarheid.nl

Dit artikel komt uit de print Forum