DE PRIJZENKAST

29-11-2012

Chinees gehaald?
De STL Group, het Venlose bedrijf achter het elektronicamerk Lenco, kreeg op 15 november de Cathay China Business Award 2012. De prijs ging naar het bedrijf dat het beste zaken heeft gedaan met China. De genomineerden waren in staat om een marktleiderspositie te bereiken in China of in korte tijd een grote afzetmarkt te creëren.

STL-directeur Nico Brabers bleef nuchter onder zijn uitverkiezing: ‘We zijn al tientallen jaren actief in China. Onze merknaam Lenco wordt er ook steeds bekender. De prijs is een beloning voor onze inspanningen.’

Voor velen zou het winnen van een dergelijke prijs een uitgelezen kans zijn om eens flink naar de Chinees te gaan voor een copieuze maaltijd in een rood-goud decor. De locatie van de prijsuitreiking, het chique Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort, leende zich echter niet zo voor foe yong hai, al dan niet uit magnetronbakjes.

www.cathaypacific.com / www.lenco.eu

En verder vielen onlangs ook nog in de prijzen…
Annette van Waning. De MVO Manager bij schoonmaakbedrijf Vebego werd op het 13de Nationaal Sustainability Congres verkozen tot MVO Manager van het Jaar 2012. Zij werd uitverkoren door een deskundige jury en leden van de LinkedIn-groep MVO-professionals. Van Waning heeft vooral de sociale kant van maatschappelijk verantwoord ondernemen op een unieke wijze vormgegeven, aldus de jury van deze voor het eerst gehouden verkiezing.

DSM werd op 22 november de winnaar van De Kristal, de prijs voor het meest transparante jaarverslag van Nederland. Net als in 2011 kwam DSM als beste van bijna vijfhonderd bedrijven uit de bus. De Kristalprijs is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken (EZ) en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Dit artikel komt uit de print Forum