Personalia

Koen Wilms is per 1 april Brian Young opgevolgd als managing director van 3M Nederland. Wilms startte zijn loopbaan in 1987 bij 3M België en bekleedde tal van marketing- en management-functies. Sinds 2008 was hij al managing director van 3M België. Met deze uitbreiding is hij managing director voor alle 3M-vestigingen in de Benelux.

Renier Vree wordt voorgedragen als cfo bij Arcadis. Vree volgt Ben van der Klift op, die het ingenieursbedrijf verlaat. Vree komt van Philips, waar hij sinds 2004 financieel directeur van Philips Lighting was. De benoeming moet nog door de aandeelhouders worden goedgekeurd.

Bjarne Mastenbroek is de nieuwe voorzitter van de Bond van Nederlandse Architecten. Hij neemt de hamer over van Jeroen van Schooten. Mastenbroek was in 2009 de Architect van het Jaar.

Rob Eradus is gekozen als nieuwe voorzitter van VNO-NCW regio Utrecht. Eradus neemt het voorzitterschap over van Arie Brienen (algemeen directeur Jaarbeurs Holding), die na twee termijnen van drie jaar aftreedt. Eradus, partner van BDO accountants & belastingadviseurs in Utrecht, is sinds najaar 2006 bestuurslid van VNO-NCW Utrecht.

Per 1 mei wordt Arjan Blok de nieuwe financieel bestuurder van Essent. Hij volgt Rinse de Jong op die terugtreedt als lid van de raad van bestuur en cfo van Essent. Blok is sinds 2004 in dienst van Essent, waarvan laatste twee jaar als director corporate finance & control. Naast het aandachtsgebied financiën, zal Blok binnen de raad van bestuur verantwoordelijk worden voor risk management en de Essent Support Group. De nieuwe benoeming moet formeel nog worden bekrachtigd door de interne organen van Essent.Nieuw lid algemeen bestuur VNO-NCW

Paul Wevers, voorzitter van de ondernemersvereniging ORAM, is per 17 maart toegetreden tot het algemeen bestuur van VNO-NCW, ter invulling van een bestaande vacature.
Dit artikel komt uit de print Forum