Save the Date: wij vieren ‘Dag van Europa’ op 9 mei

21-04-2023

Op 9 mei is het Dag van Europa. Hoog tijd om over het belang van de Europese Unie (EU) te spreken, zeker nu dit samenvalt met het 30-jarig jubileum van de interne markt en de aankomende Europese verkiezingen volgend jaar! Dat doen we tijdens ons Maliecafé met de makers van de bekende 'Europa draait door' podcast. Daarnaast organiseert de RVO een evenement in het kader van 30 jaar interne markt.

 

RVO evenement: 30 jaar interne markt, een terug- en vooruitblik
Op dinsdagochtend 9 mei zal er in het Huis van Europa terug worden geblikt op 30 jaar Europese interne markt en vooruit gekeken naar het vervolg. Tijdens de bijeenkomst zullen verschillende sprekers reflecteren op vragen als: wat heeft 30 jaar interne markt ons opgeleverd en wat zal de toekomst ons brengen? Vertegenwoordigers van onder andere VNO-NCW en MKB-Nederland, de Europese Commissie en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zullen spreken over hun visies, verwachtingen, uitdagingen en ervaringen, waarbij ook voldoende ruimte zal zijn voor discussie met deelnemers.

 

Aanmelden is gratis en kan tot uiterlijk vrijdag 5 mei via deze link. Het evenement vindt plaats in het Huis van Europa (Korte Vijverberg 5, Den Haag) van 10:00 tot 13:15 uur.

 

Maliecafé: Dag van Europa met Tim de Wit, Arend Jan Boekestijn en Mendeltje van Keulen

Op dinsdagmiddag vindt vervolgens ons maandelijkse Maliecafé plaats. Wat betekent de EU voor ons? Wat kan beter in de EU? 30 jaar interne markt; hoe verder te verbeteren? En hoe maken we de voordelen van de EU beter zichtbaar? Deze en andere vragen zullen wij behandelen met Tim de Wit en Arend Jan Boekestijn (podcastmakers van Europa Draait Door) en EU-expert Mendeltje van Keulen. Zij nemen ons in een gezellige podcast-setting mee in ‘wat Europa beweegt, bedreigt of beter maakt.’

 

Ter gelegenheid van Dag van Europa organiseren wij het Maliecafé ditmaal in samenwerking met het Liaisonbureau van het Europees Parlement, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie, de Europese Investeringsbank, Kenniscentrum Europa Decentraal en de Haagse Hogeschool. Het Maliecafé vindt zoals gebruikelijk plaats in de Malietoren (Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag). Inloop is vanaf 15:45 uur en we starten klokslag 16:00 uur (tot 17.00 uur) met aansluitend een netwerkborrel.

 

Aanmelden is gratis en kan snel en simpel via deze link.

Lees meer over

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.