Het nieuws

14-06-2024

De geplande versobering van de 30%-regeling - een fiscale regeling die helpt buitenlands talent naar ons land te halen - is slecht voor de toekomst van Nederland.’ Dat blijkt onomstotelijk uit de nieuwe evaluatie van de regeling die vandaag is verschenen,’ aldus ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

14-06-2024

‘Verschillende fiscale regelingen gericht op ondernemers in Box 1 (bijv. met een eenmanszaak) moeten worden omgebouwd naar regelingen die ondernemers helpen door te groeien door te investeren, innoveren en de stap naar werkgeverschap zetten. Dat levert extra economische groei, extra belastinginkomsten op én het versterkt onze toekomstige concurrentiekracht.’

11-06-2024

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat de Tweede Kamer vandaag heeft ingestemd met het Wetsvoorstel opheffing verpandingsverboden.

10-06-2024

‘De uitslag van de Europees parlementsverkiezingen biedt goede basis om komende jaren te werken aan een weerbaar én economisch sterk Europa'.

10-06-2024

‘Er is meer dat Nederlanders bindt dan we soms denken’. Dat en meer blijkt uit de enquête Namens Nederland 2024.

06-06-2024

Europa is belangrijk voor onze veiligheid, onze economische ontwikkeling en voor het succesvol kunnen aanpakken van grote grensoverschrijdende problemen zoals klimaat. Het is daarom goed dat meer mensen dit jaar zijn gaan stemmen en dus dat belang zien. Voor het nieuwe Europese parlement en de nieuwe Europese Commissie ligt een grote taak om Europa in alle opzichten weerbaarder te maken en ervoor te zorgen dat ondernemen binnen de EU makkelijker wordt.

06-06-2024

‘We moeten zorgen dat Nederland niet op het waterslot gaat.

05-06-2024

Onder aanvoering van VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen reist een groep Nederlandse bedrijven van 10 tot en met 13 juni mee met met Koninklijk Paar naar de Verenigde Staten.

04-06-2024

Alle bij de Banenafspraak betrokken publieke en private partijen gaan zich de komende tijd extra en met nieuwe afspraken inzetten om meer mensen met een arbeidsbeperking aan een reguliere baan te helpen.

04-06-2024

‘Het nieuwe advies van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) over de toegenomen hybride-dreigingen komt geen dag te vroeg gelet op alle dreigingen waar de samenleving en bedrijven mee te maken hebben.'

31-05-2024

Nederland staat op een kantelpunt met de ontwikkeling van (groene en koolstofarme) waterstof voor een duurzamere economie.

27-05-2024

Het is voor criminelen te goed ‘ondernemen’ in ons land en bonafide ondernemers hebben daar in toenemende mate last van.

24-05-2024

‘Ruim 70 procent van de ondernemers in Nederland kampt met een tekort aan personeel.'

24-05-2024

In aanloop naar de Europese verkiezingen van 6 juni as. organiseerden VNO-NCW, FME, VNCI, Koninklijke Metaalunie en TNO een goedbezochte sessie in de Malietoren over de toekomst van de Europese industrie met Jean-François van Boxmeer. Van Boxmeer, voormalig CEO van Heineken en nu voorzitter van de European Round Table for Industry (ERT) reflecteerde daarbij met enkele andere gastsprekers op de positie van Europa als het gaat om energie, innovatie, duurzaamheid, de industrie en onze economische positie ten opzichte van de VS en China.

17-05-2024

Royal Cosun (Grootbedrijf), Lagemaat Sloopwerken BV (MKB) en Fairphone (Plaquette voor duurzaam ondernemerschap) zijn de winnaars van de Koning Willem I Prijzen 2024.

16-05-2024

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers én bedrijven. Het komt nu aan op de uitvoering. De ondernemersorganisaties gaan daarom graag in op de uitnodiging tot verdere uitwerking (met kabinet en bonden), onder meer om ons ondernemersklimaat weer te versterken en gericht te investeren in de regio.’ Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een eerste reactie. Met name de nadruk op stabiel beleid, het verdienvermogen en de herintroductie van degelijke budgettaire spelregels spreekt aan. ‘Alleen zo creëren we stabiliteit en zekerheid die ondernemers nodig hebben om te kunnen investeren in de grote opgaven.’

14-05-2024

Het (demissionaire) kabinet moet de vele duurzaamheidsverplichtingen voor het mkb versimpelen, regelingen zoveel mogelijk samenvoegen en de toegang tot bestaande klimaatmiddelen voor het mkb verbeteren.

14-05-2024

Ondernemers zijn nog altijd zeer gecommitteerd aan de Banenafspraak. VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich echter zorgen, omdat het in de praktijk steeds moeilijker blijkt om kandidaten uit de doelgroep in beeld te krijgen.