11 Kamerleden die zich in 2019 onderscheidden

16-01-2020

Nederlandse brancheorganisaties hebben 11 Kamerleden in het zonnetje gezet in Opinieblad Forum. Het blad, uitgegeven door VNO-NCW, vroeg voor het derde jaar wie zich in 2019 bijzonder heeft ingezet voor een onderwerp dat het bedrijfsleven na aan het hart ligt.

 

Van links tot rechts

De deelnemende brancheverenigingen bestrijken een groot deel van het bedrijfsleven, van transport tot bouw. Zij complimenteerden 10 Tweede Kamerleden en 1 Eerste Kamerlid van links tot rechts in het politieke spectrum. Soms was de inzet van deze politici met de belangen van een branche in gedachten. Vaak was de achtergrond algemener, maar werd de inzet door een bedrijfstak heel erg gewaardeerd.

 

Wie mag weg?

In de lijst staan 5 VVD’ers en die partij is ook de enige met meerdere laureaten. D66, Pvda, SGP, Christenunie, GroenLinks en de SP hebben allemaal 1 Kamerlid in de lijst. Kees Verhoeven (D66) en Eppo Bruins (ChristenUnie) zijn de enigen uit het rijtje van vorig jaar die zich wisten te handhaven. Opinieblad Forum vroeg ook naar Kamerleden die wel mogen vertrekken en onderwerpen die het komend jaar waarschijnlijk hoog op de agenda komen.

 

Lees hier het hele artikel met alle Kamerhelden en de redenen waarom het bedrijfsleven zo blij met ze is.

Lees meer over