‘Brexit biedt kansen voor handel met India’

14-05-2018

Na de Brexit kan Nederland de rol van toegangspoort tot de EU voor India overnemen van het Verenigd Koninkrijk. Dat zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer een week voor de Nederlandse handelsmissie naar India.

 

Nieuw handelsakkoord

Jaarlijks trekt het VK nu meer dan honderd Indiase investeringsprojecten aan. Dat zal anders worden als de toegang tot de Europese Interne Markt lastiger wordt, en dat biedt kansen voor Nederland. Het tijdstip van de missie komt ook goed uit met het oog op de onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord tussen de EU en India. Verder is de dreigende handelsoorlog over staal, ingezet door de VS, een actueel gespreksonderwerp.

 

Snelgroeiende markt

India kan als snelgroeiende markt veel betekenen voor het Nederlandse bedrijfsleven, aldus De Boer. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld helpen bij het schoonmaken van de Ganges of bij de ontwikkeling van de landbouwsector. De handelsmissie vindt plaats van 22 tot en met 25 mei, in het kielzog van zware politieke delegatie: premier Rutte en de ministers voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Landbouw, Infrastructuur en Waterstaat, en Medische Zorg.

 

Brexit-nieuwsbrief van Rijksoverheid, VNO-NCW en MKB-Nederland