De Boer: 'Gemeenten moeten kaartenbakken opengooien'

21-03-2018

'Er ligt een grote opgave voor gemeenten op allerlei terreinen, maar één van de grootste is misschien wel om de lokale arbeidsmarkt beter te laten functioneren'. Dat zei Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW vanmorgen bij BNR Zakendoen in een speciale verkiezingsuitzending over de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Nieuwe colleges

Volgens De Boer is de ondersteuning bij het vinden van mensen per gemeente totaal verschillend georganiseerd. 'Dat helpt ondernemers niet. En dat terwijl er nog altijd bijna 1 miljoen mensen aan de kant staan. Door de gemeentelijke 'kaartenbakken' open te gooien kunnen werkgevers daarnaast ook meer mensen aan een geschikte baan helpen. Daardoor komt er bij gemeenten weer extra geld beschikbaar voor andere zaken,' aldus De Boer die er op wees dat juist op dit terrein de nieuwe colleges van B&W een groot verschil kunnen maken. 

 

Slimme regionale plannen

In de uitzending wees De Boer verder op het plan van VNO-NCW om geld beschikbaar te stellen voor goede regionale plannen om de lokale economie te ondersteunen. 'Carola Schouten is daar echt goed mee bezig en voor zo’n 400 miljoen euro kunnen er nog plannen worden ingediend. Dat kan regio's echt helpen. We hebben ons in ons NL Next Level plan hard voor gemaakt en zijn blij dat dat nu gebeurt door lokale ondernemers en overheden.'