Doe mee: inschrijving Koning Willem I Prijzen 2024 geopend

12-09-2023

Bedrijven die uitblinken in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie, maken weer kans op de prestigieuze Koning Willem I Prijzen. De inschrijving voor deze ‘Oscars voor het bedrijfsleven’ voor 2024 is gestart. De tweejaarlijkse prijzen worden in mei uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Máxima.

 

Positieve ontwikkelingen

De Koning Willem I Prijs benadrukt al sinds 1958 het belang van goed en gezond ondernemerschap voor de Nederlandse samenleving. ‘We geven hiermee aandacht aan de positieve ontwikkelingen in de economie’, zegt Romy Blankenspoor, directeur van de Koning Willem I Stichting. ‘Het is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Met de prijzen stimuleren we creativiteit en innovatie en versterken we de onderlinge contacten tussen bedrijven.’

 

Drie categorieën

De Koning Willem I Prijs wordt uitgereikt in drie categorieën: het beste grootbedrijf (meer dan 250 medewerkers), mkb-bedrijf (tot 250 medewerkers) en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. In 2022 waren NXP (grootbedrijf), Maan Group (mkb) en MUD Jeans (duurzaam ondernemerschap) de winnaars.

Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Ook VNO‑NCW-voorzitter Ingrid Thijssen en MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof zitten in het bestuur.

Inschrijving voor de prijs staat open tot 17 december. Voor meer informatie: Koning Willem I Stichting - Inschrijven Koning Willem I Prijzen 2024 (kw1prijs.nl)

Lees meer over