‘Dubai Expo 2020 officieel van start’

30-09-2021

Nederland genomineerd voor meest duurzame paviljoen

De Dubai Expo 2020 gaat vandaag officieel van start. De komende zes maanden komen meer dan 180 landen in de Golfregio bijeen om zichzelf aan de wereld te presenteren op onder andere het gebied van innovatie, mobiliteit en duurzaamheid. De wereldtentoonstelling wordt eens in de vijf jaar gehouden en is vanwege het coronavirus met een jaar uitgesteld. Thema van deze 35e editie van de Expo is ‘Connecting Minds and Creating the Future’.

 

Kansen Nederlands bedrijfsleven

Ingrid Thijssen, VNO-NCW-voorzitter: ‘De World Expo kent een lange historie waarin ook veel Nederlandse bedrijven een belangrijke rol hebben gespeeld. Op dit wereldtoneel mag Nederland als handelsland natuurlijk niet ontbreken. Voor het Nederlands bedrijfsleven biedt de Expo enorme kansen om te laten zien hoe innovatief we zijn en welke expertise we in huis hebben op het gebied van water, voedsel en energie. Ik ben ontzettend trots op wat we met het Nederlands bedrijfsleven internationaal kunnen betekenen en bijdragen en kijk uit naar onze bezoeken aan de regio’.

 

Duurzaam Nederlands paviljoen

Nederland heeft als overkoepelend thema gekozen voor ‘Uniting water, energy & food’. Deze thema’s zijn namelijk erg relevant voor de Golfregio en Nederland kan zich – met haar kennis en expertise – hierop goed onderscheiden. Het Nederlands paviljoen is ontworpen als een biotoop, een circulair ecosysteem dat letterlijk de verbinding laat zien tussen duurzame energie, watermanagement en voedsel. Hiermee is Nederland een van de genomineerden voor het meest duurzame paviljoen op de Expo. Het paviljoen is ontworpen door V8 Architects, KossmanndeJong, Witteveen+Bos en Expomobil. Daarnaast zijn een groot aantal Nederlandse innovatieve bedrijven betrokken geweest bij dit proces.

 

Programma

Gedurende zes maanden is er een breed en divers programma beschikbaar voor het Nederlands bedrijfsleven. Zo zijn er verschillende themaweken gepland rond water, voedsel en duurzaamheid. Ook organiseert Nederland diverse handelsmissies naar de regio – dit alles uiteraard binnen de geldende coronaregels. Voor Nederlandse bedrijven is er op het paviljoen een speciale Business Lounge aanwezig, waar zij verschillende activiteiten kunnen organiseren (fysiek, hybride of digitaal).

 

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming? Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.dutchdubai.com