‘Extra acties om aantal vrouwen in de top versneld te verhogen’

16-05-2018

Om het aantal vrouwen in topfuncties te verhogen gaan VNO-NCW en een aantal topbestuurders uit het bedrijfsleven verschillende extra acties in gang zetten om te komen tot een eindsprint richting 2019, het jaar waarin het kabinet de balans zal opmaken. Dat spraken minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie), VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer, een groep topmensen uit het bedrijfsleven, vertegenwoordigers van topvrouwen.nl en (institutionele) beleggers gisteravond af.

 

Topbenoemingen beter in kaart

Minister Van Engelshoven riep bedrijven op 'alles uit de kast te halen en bij de eerstvolgende benoeming te kijken naar alle vrouwen die in Nederland klaar staan om een topfunctie te vervullen'. Aanstaande topbenoemingen door het bedrijfsleven – bijvoorbeeld vanwege de afloop van de termijnen van bestuurders – zullen beter in kaart gebracht worden. Grote bedrijven zullen dan actief op bestuursniveau benaderd worden om ze te wijzen op de speciaal opgezette database met inmiddels zo’n 1.500 potentiële topvrouwen. Selectieprocedures moeten open zijn en de eis kennen dat zowel op de longlist als shortlist van kandidaten voor topfuncties ook vrouwen staan.

 

Diversiteit als speerpunt

Daarnaast zal het verzoek worden gedaan om dit jaar bij de monitoring van de naleving van de corporate governance code het belang van diversiteit in de bestuurskamers tot één van de speerpunten te maken. Tot slot kunnen bedrijven door eigen prestatiedoelen voor diversiteit in de top op te stellen, sneller resultaat boeken en de bestaande 'monocultuur' doorbreken. Belangrijk is daarbij ook de erkenning dat je mannen en vrouwen voor topfuncties anders moet benaderen. De norm is helaas toch nog te vaak 'het mannelijk leiderschapsmodel'. Transparantie over de aanpak is daarbij van belang, zodat ook (institutionele) beleggers en andere stakeholders bedrijven actiever kunnen uitdagen op diversiteit en het belang daarvan in de bestuurskamer.

 

Strakke monitoring

VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer: 'Brieven, speeddates, een eigen database met topvrouwen, gesprekken met de top van bedrijven en strakke monitoring. We zetten komend jaar werkelijk alles op alles om te zorgen dat we voor eens en altijd versnellen met het aantal vrouwen in de top. Dat is niet alleen goed voor vrouwen, maar essentieel voor de bedrijven zelf, want diversiteit loont.'

 

Lees ook het gezamenlijke persbericht met OCW