‘Goed dat middelingsregeling makkelijker wordt voor ondernemers’

17-12-2018

Er zouden veel meer ondernemers gebruik kunnen maken van de zogenoemde middelingsregeling. Zij laten daardoor belastingteruggave liggen. Het is daarom goed dat de regeling makkelijker wordt. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op een evaluatie van de regeling door staatssecretaris Snel van Financiën.

 

Herberekening

De middelingsregeling maakt het mogelijk om de over drie jaar betaalde inkomstenbelasting te herberekenen op basis van het gemiddelde inkomen over die periode. Valt de herberekende belasting lager uit dan de betaalde belasting, dan is teruggave mogelijk. Zo’n 21.000 ondernemers maken nu gebruik van de regeling, maar dat zouden er 70.000 meer kunnen zijn.

 

Makkelijker en goedkoper

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat het kabinet de uitvoering van de regeling gemakkelijker gaat maken voor ondernemers en de Belastingdienst. De uitvoeringslasten dalen daardoor. De ondernemingsorganisaties hopen dat dit ertoe zal leiden dat meer ondernemers, die vaak te maken hebben met fluctuerende winsten, van de regeling gebruik zullen maken.