Goed vestigingsklimaat werpt vruchten af, maar kan nog beter

25-01-2018

Buitenlandse bedrijven zorgden afgelopen jaar voor 12.686 extra banen in Nederland. Samen waren deze bedrijven goed voor 1,67 miljard euro aan investeringen in onze economie. Dat maakte Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) vandaag bekend. NFIA, onderdeel van het collectief Invest in Holland, maakt zich hard om buitenlandse investeerders naar Nederland te halen. In 2016 ging het in totaal nog om 9.300 banen.

 

Belang goed investeringsklimaat

VNO-NCW noemt het goed nieuws dat buitenlandse investeringen zijn toegenomen. 'Bijna anderhalf miljoen Nederlanders hebben direct of indirect een baan dankzij deze bedrijven.' Volgens de ondernemingsorganisatie bevestigen de cijfers het belang van een goed investeringsklimaat. 'Des te meer reden om het verstevigen van het vestigingsklimaat hoog op de agenda te houden.'

 

Gevolgen America First en Brexit

VNO-NCW wijst erop dat de America First-politiek van president Trump grote gevolgen kan hebben voor ons land. Ook tekent zich steeds scherper af hoe serieus de gevolgen van Brexit kunnen zijn. 'Daarom moet verbetering van ons vestigingsklimaat één van de kernpunten voor het nieuwe kabinet blijven. Daarbij gaat het onder meer over de voorgenomen verlaging van de winstbelasting, afschaffing van de dividendbelasting én een betere bescherming tegen vijandige overnames', aldus de ondernemingsorganisatie.