‘Keuze hoofdkantoor Unilever is prachtige opsteker’

15-03-2018

De keuze van Unilever voor Rotterdam als hoofdvestiging is een prachtige opsteker voor ons vestigingsklimaat, ons stelsel van corporate governance, en voor maatregelen uit het regeerakkoord zoals de afschaffing van de dividendbelasting.’ Dat zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer als reactie op de beslissing van het Nederlands-Britse concern.

 

Blijven werken

De strijd om de locatie van de hoofdvestiging – Rotterdam of Londen – laat volgens De Boer zien dat ‘we eraan moeten blijven werken om dit soort motoren van duurzame groei hier te houden en aan te trekken. Het dubbeltje had zomaar de andere kant op kunnen vallen.’ Van dit beleid profiteert volgens hem niet alleen Rotterdam of één bedrijf, maar de hele samenleving.

 

Goed voor innovatie

Hoofdkantoren zijn kweekvijvers voor toptalent en de plaatsen waar de échte beslissingen worden genomen, aldus De Boer. Daardoor heeft Nederland op het wereldtoneel meer in de melk te brokkelen. ‘De keuze van Unilever is verder goed voor de Nederlandse positie op het gebied van export, duurzaamheid en innovatie. Ook het midden- en kleinbedrijf zal profiteren van de bedrijvigheid die met een hoofdkantoor gepaard gaat.’