Nederlandse multinationals scoren weer internationaal op duurzaamheid

10-09-2015

Grote Nederlandse bedrijven bekleden opnieuw een wereldwijde toppositie op het gebied van duurzaamheid. Dat blijkt uit de jaarlijkse Dow Jones-duurzaamheidsindex, die op 10 september werd gepresenteerd. VNO-NCW is in het bijzonder trots op Unilever en AkzoNobel. Deze bedrijven zijn net als vorig jaar uitgeroepen tot Industry Sector Leader.

Bijzondere prestatie
De Dow Jones-duurzaamheidsindex (DJSI) bestaat inmiddels zestien jaar. De lijst, samengesteld op basis van een beoordeling door RobecoSAM, geeft aan hoe de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld presteren op het gebied van duurzaamheid. Sinds de komst van de index in 1999 staat Unilever, samen met nog een aantal bedrijven, onafgebroken in deze lijst.

Nieuw in lijst
Unilever mag zich Industry Sector Leader noemen in de sector Food & Beverage, Akzo Nobel in de sector Materials. Vergelijkbare eer is er voor Air France-KLM; de luchtvaartonderneming mag zich Sector Leader noemen in de sector Transportation. ING, KPN, DSM, Wolters Kluwer en Ahold wisten zich te handhaven in de World Index, nieuw in die lijst is uitzendorganisatie Randstad.

Over de DJSI
In de wereldlijst van de Dow Jones Sustainability Indices zijn 1.845 bedrijven opgenomen, verdeeld over 59 sectoren. Er zijn 24 overkoepelende Industry Sector Leaders. Elk jaar worden bedrijven geschrapt van de lijst of er juist aan toegevoegd.