'Noodsteun voor Klm biedt oplossing voor ongekend zware periode'

26-06-2020

VNO-NCW is blij dat Klm en de Nederlandse overheid een noodsteunpakket van 3,4 miljard euro zijn overeenkomen. Bij deze financiering gelden aanvullende bedrijfseconomische voorwaarden, gericht op bijvoorbeeld duurzaamheid of het niet-uitkeren van dividend. Het stelt Klm in staat om deze ongekend zware periode voor de luchtvaart beter door te komen.

 

Zoveel meer

Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, is verheugd dat alle partijen eruit zijn. 'Klm is zoveel meer dan een normaal bedrijf. Het verzorgt onze connecties met de hele wereld is daarmee een belangrijk deel van onze nationale globale infrastructuur.'

 

Stevig gepleit

Door de goede verbindingen die het verzorgt in combinatie met Schiphol is het bedrijf ook een belangrijke vestigingsfactor voor internationaal georiënteerde bedrijvigheid in ons land. De coronacrisis is bovendien een crisis die exogeen is en waaraan niemand in Nederland iets kon doen. Daarom heeft VNO-NCW de afgelopen maanden ook stevig gepleit voor extra financieringsrelingen voor ondernemers en noodsteun voor ondernemend Nederland, waaronder Klm.

 

Alle informatie

Het precieze pakket aan noodsteun en de bedrijfseconomische voorwaarden die daaraan worden gesteld, is in te zien op de website van Klm.