‘Schadevergoeding rellen is goede stap voor ondernemers’

28-01-2021

VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het een ‘goede stap en belangrijk’ voor ondernemers dat zij bij de overheid kunnen aankloppen voor een schadevergoeding na de rellen van de afgelopen week. De ondernemingsorganisaties rekenen erop dat ondernemers volledig schadeloos worden gesteld, ook als de verzekering niet alles dekt.

 

Pluim voor kabinet

‘We hebben meteen aangegeven dat geen ondernemer hier zelf voor moet opdraaien. Ze hebben het al zwaar genoeg door corona. Een pluim voor het kabinet dat het ondernemers zo snel duidelijkheid geeft’, zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland. Onverzekerde ondernemers kunnen een beroep doen op het Schadefonds Geweldsmisdrijven, zo heeft minister Hoekstra van Financiën laten weten.

 

Schade verhalen op daders

De ondernemingsorganisaties vinden dat ook verzekerde ondernemers bij het fonds terecht moeten kunnen als blijkt dat hun verzekering niet alle schade dekt. ‘Wat nu is gebeurd, gaat alles te boven. Dit kunnen ondernemers er ook nog niet bij hebben. Uiteraard moet de schade zoveel mogelijk op de daders worden verhaald.’