Speciale bijeenkomst Taskforce Brexit wegens situatie in het VK

11-12-2018

Naar aanleiding van de in het Verenigd Koninkrijk (VK) ontstane onzekere situatie en telefoontjes van verontruste ondernemers beleggen VNO-NCW en MKB-Nederland komende maandag een speciale bijeenkomst van de Taskforce Brexit. Dan worden de aangesloten brancheverenigingen en ondernemers bijgepraat over de situatie in het Verenigd Koninkrijk en de mogelijke consequenties voor bedrijven. Er is ook aandacht voor de voorbereidingen die de overheid treft voor het geval de Brexit op 29 maart uitdraait op een no-deal scenario.

 

Dreiging no deal steeds groter

Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland wordt de kans op een no deal steeds groter en ondernemers moeten daar ernstig rekening mee houden. ‘Hope for the best en prepare for the worst’ blijft onverminderd ons adagium voor ondernemers’, aldus de ondernemingsorganisaties. Volgens de organisaties is het essentieel dat ondernemers die dat nog niet gedaan hebben de Brexit Impact Scan doen en kijken op hulpbijbrexit.nl of het brexitloket.nl. Hier zijn tal van praktische tips te vinden van maatregelen die bedrijven nu al kunnen nemen, zoals douanezaken regelen en de supply chain doorlichten op mogelijke effecten van Brexit.      

 

Taskforce Brexit met bedrijfsleven en overheid

In de Taskforce Brexit van VNO-NCW en MKB-Nederland zitten branches en bedrijven die sterk door Brexit geraakt worden. Ook vertegenwoordigers van de overheid zijn aanwezig bij de bijeenkomsten. De taskforce wil bedrijven aangesloten houden bij de laatste ontwikkelingen, ervoor zorgen dat bedrijven en overheden van elkaar weten wat de gevolgen van Brexit-gerelateerde ontwikkelingen kunnen zijn en welke maatregelen eventueel nodig zijn. De Rijksoverheid start overigens binnenkort nog een publiekscampagne over Brexit.