Publicaties

Informatieblad
Waterstof
22-05-2024
Waterstof - Maak investeringen mogelijk
Wat is er nodig om de ontwikkeling van groene waterstof op een gezonde (economische) manier van de grond te krijgen?
Brochure
een sterk bedrijfsleven voor een sterke eu
10-05-2024
Een sterk bedrijfsleven voor een sterke EU
Een Europese agenda van het bedrijfsleven voor 2024-2029
Rapport
Krachten gebundeld
18-04-2024
Krachten gebundeld
De aanpak van witwassen schiet te kort. VNO-NCW en MKB-Nederland vinden dat het anders kan en anders moet. Zij hebben daarvoor een actieplan opgesteld, dat ze graag samen met de overheid en andere betrokken partijen willen uitvoeren.
Brochure
naar een sterker NL
17-04-2024
Naar een sterker NL
Een agenda voor hernieuwd vertrouwen in de toekomst en een weerbaar Nederland
Sjabloon
ADM-beleid
22-02-2024
Alcohol-, drugs- en medicijnbeleid voor het mkb
Alcohol, drugs en bepaalde medicijnen gaan niet samen met veilig en gezond werken. Maar hoe ga je hier binnen je bedrijf mee om? Maak duidelijke afspraken en leg die vast in een ADM-beleid. Gebruik daarvoor dit sjabloon.
Rapport
20-02-2024
Nationale Peiling Ondernemingsklimaat 2024
Resultaten van de tweede jaarlijkse peiling
Brochure
Bilderbergspecial 2024 Dealen met dilemma's
26-01-2024
Forum special Bilderberg 2024: Dealen met dilemma's
Dilemma's, wie heeft er niet mee te maken? Als ondernemer, politicus, ceo, ngo, bestuurder, vakbondsvertegenwoordiger of gewoon mens. Het gaat vaak om ingewikkelde morele afwegingen en kiezen uit twee kwaden. Haalt een ondernemer grondstoffen uit een conflictgebied? Hoe gaat een universiteitsbestuurder om met weerstand tegen het samenwerken met bedrijven? Produceert een familiebedrijf toch spullen voor ons leger omdat het oorlog is op ons continent en we niet meer blind op de VS kunnen varen? Of wat als je bij een hack moet kiezen tussen criminaliteit faciliteren en je bedrijf platleggen?
Brochure
12-01-2024
Balans in maatschappelijk verlof
Dit advies over maatschappelijk verlof vloeit voort uit het middellangetermijnadvies van de SER getiteld Zekerheid voor mensen, een wendbare economie en herstel van de samenleving uit 2021. Daarin doet de SER diverse voorstellen voor het realiseren van brede welvaart voor alle Nederlanders.
Rapport
14-12-2023
Afnameverplichting waterstof
Onderzoek van CE –Delft en TNO naar de Europese afnameverplichting groene waterstof voor de industrie laat zien dat deze nieuwe maatregel stevige implicaties meebrengt voor Nederlandse bedrijven.
Brochure
05-12-2023
Eén front tegen criminaliteit
Hoe snijden we criminelen preventief de pas af? Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het helpt daarbij als het bedrijfsleven één front tegen criminaliteit vormt. En daarbij optimaal samenwerkt met de overheid om criminaliteit te bestrijden; ieder vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. Door de krachten te bundelen, ontstaat meer slagkracht. Lees de Visienota Criminaliteit.