Lancering informatieplatform ‘werken aan ons pensioen’

13-01-2022

Op 13 januari is het informatieplatform ‘werken aan ons pensioen gelanceerd’.  Dit informatieplatform biedt werkgevers, werknemersvertegenwoordiging en pensioenuitvoerders praktische informatie en hulpmiddelen om de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel zo goed mogelijk te kunnen maken. 
Alle werkgevers zullen in de komende jaren te maken krijgen met een aanpassing van hun pensioenregeling. De nieuwe wetgeving ligt nu bij de Raad van State. Maar er is al veel bekend en het nieuwe kabinet heeft deze hervorming omarmd. Ondertussen kunnen werkgevers al aan de slag met de voorbereidingen. Dat is belangrijk omdat het een groot traject is en het van belang is dat iedereen tijdig klaar is. Daarom is er nu het informatieplatform www.werkenaanonspensioen.nl.  

 

Online informatieplatform

Werkenaanonspensioen.nl biedt werkgevers informatie over welke stappen zij al kunnen zetten in de voorbereiding. De informatie is gebundeld en per onderwerp in kaart gebracht in stappenplannen. Ook biedt het informatieplatform tijdslijnen, whitepapers en events. Werkenaanonspensioen.nl wordt steeds verder gevuld met nieuwe informatie, zoals straks de definitieve wetgeving.  

 

Dit helpt je verder

Ingrid Thijssen, VNO-NCW-voorzitter: ‘In gesprekken met onze leden merken we dat ze zich al aan het voorbereiden zijn op de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Dat is belangrijk want er moet veel gebeuren. Op de nieuwe website vind je antwoorden op belangrijke vragen en de  transitiehandleidingen. Die kunnen je verder helpen.’  

Jacco Vonhof, MKB-Nederland-voorzitter: ‘Ook voor ondernemers in het MKB verandert de pensioenregeling en is er veel werk aan de winkel. Belangrijk is daarmee tijdig te beginnen. Kijk dus snel op de website welke stappen je moet gaan zetten waarschijnlijk komende jaren. Een goede voorbereiding is het halve werk.’ 

 

De wet Toekomst Pensioenen

Op 26 november 2021 heeft de ministerraad ingestemd om het voorstel van de Wet Toekomst Pensioenen voor advies naar de Raad van State te sturen. De verwachting is dat het wetsvoorstel in het voorjaar naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Het streven van het kabinet is om de nieuwe pensioenwet uiterlijk 1 januari 2023 in werking te laten treden. Daarom starten we nu al met dit nieuwe platform. De sociale partners en pensioenuitvoerders krijgen vier jaar de tijd om pensioenregelingen aan te passen aan de nieuwe wetgeving, dus tot 1 januari 2027. 

Om Werkenaanonspensioen.nl mogelijk te maken, hebben VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO-Nederland, FNV, CNV, VCP, Pensioenfederatie, Verbond van Verzekeraars, Stichting van de Arbeid, Adfiz en het ministerie van SZW de handen ineen geslagen.