‘Nederlandse bedrijven steunen deelname Expo 2025 Japan’

13-04-2022

Nederlandse bedrijven spreken hun steun uit voor een nieuwe Nederlandse deelname aan de World Expo. Dit blijkt uit onderzoek van VNO-NCW en de Nederland-Japanse Kamer van Koophandel onder Nederlandse bedrijven actief op de Japanse markt. De volgende wereldtentoonstelling vindt in 2025 plaats in Osaka en heeft als overkoepeld thema ‘Designing Future Society for Our Lives’. ‘Voor Nederlandse ondernemers biedt de Expo hét podium om de wereld te laten zien waar ons land in uitblinkt. Op een voor Nederland belangrijke markt als Japan, mag ons land natuurlijk niet ontbreken’, aldus de ondernemersorganisatie.

 

Veel kansen

Ingrid Thijssen, VNO-NCW-voorzitter: De World Expo biedt ontzettend veel kansen voor Nederlandse ondernemers en op dit wereldtoneel hoort Nederland als handelsland natuurlijk thuis. Tijdens mijn bezoeken aan de laatste Expo in Dubai, heb ik ongelofelijk veel ondernemers gesproken die tijdens de Expo nieuwe zakelijke contacten hebben opgedaan. De eerste contracten werden zelfs al ondertekend en dit laat duidelijk zien dat deelname aan de Expo daadwerkelijk nieuwe handelsrelaties oplevert voor Nederlandse ondernemers. Nederland heeft met haar unieke paviljoen meerdere prijzen in de wacht gesleept in Dubai en we hebben dus een eer hoog te houden. Ik kan mij daarom geen Expo in Osaka voorstellen, zonder Nederlands paviljoen.’

 

Expo 2020 Dubai

Van oktober 2021 tot eind maart 2022 vond de Expo 2020 plaats in Dubai. Vanwege COVID-19 werd deze 35e wereldtentoonstelling met een jaar uitgesteld. Samen met meerdere ministers en een groep Nederlandse ondernemers heeft VNO-NCW tweemaal een bezoek gebracht aan de wereldtentoonstelling. Beide keren leidde voorzitter Ingrid Thijssen de zakelijke delegatie van de handelsmissies.