Check je stageplek!

03-06-2024

De mbo-studenten van nu zijn de vakmensen van morgen, essentieel voor zowel het bedrijfsleven als de samenleving. Het is belangrijk dat zij kunnen rekenen op een fijne eerste kennismaking met de arbeidsmarkt. Daarom doen VNO-NCW en MKB-Nederland mee aan het Stagepact. Met o.a. het ministerie van OCW, de MBO Raad en SBB hebben we afgesproken dat we de komende jaren werken aan het nóg beter maken van stages voor mbo-studenten.

 

Informatiepunt
Om werkgevers hierover optimaal te informeren is er een informatiepunt ingericht: www.checkjestageplek.nl
Hier verzamelen we alle informatie die werkgevers kan helpen bij het optimaal inrichten van stages. De website staat vol met tools, tips en goede voorbeelden, en wordt voortdurend bijgewerkt. Ook organiseren we in de loop van het jaar bijeenkomsten zoals webinars en spreekuren, en komt er na de zomer een tool waarmee werkgevers kunnen checken waar zij staan op het gebied van mbo-stages.

 

 

Het belang van goede mbo-stages
Op deze dynamische arbeidsmarkt kunnen we ieder talent goed gebruiken. Daarom is het belangrijk om als bedrijfsleven te investeren in jonge mensen. Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van alle mbo-opleidingen. Stages laten studenten kennismaken met het werkveld, waarbij zij nieuwe ervaringen opdoen en hun professionele vaardigheden ontwikkelen. Samen zetten scholen en leerbedrijven zich in voor de beste leerervaring. Als werkgever kun je met een tevreden stagiair(e) ook meteen je employer branding versterken.

 

Samenwerking met branches
We willen graag zoveel mogelijk werkgevers laten weten waar ze de check van hun stageplek kunnen doen. Daarvoor werken we graag samen met brancheorganisaties.
Zo kunnen we:

  • goede voorbeelden uit de branche uitwerken in tekst of in een video
  • teksten en beeldmateriaal op maat aanleveren, waar gewenst met branchelogo
  • branchespecifieke activiteiten ontwikkelen
  • tools, tips, handreikingen en werkwijzen uit de branche via het informatiepunt delen

Daarnaast is voor branches nu al de social post maker beschikbaar. Hiermee kunnen brancheorganisaties en hun leden in de stijl van de campagne, maar met eigen beeldmateriaal, laten weten dat zij zich inzetten voor goede mbo-stages.

 

Meer weten?
Neem contact op met Heleen Roossien