Aardbeving Turkije en Syrië: informatie over hulp door ondernemers

Aardbeving in Turkije en Syrië

Op maandag 6 februari 2023 heeft een verschrikkelijke ramp het leven van tienduizenden mensen in Turkije en Syrië volledig veranderd. Meerdere krachtige aardbevingen en naschokken hebben een enorme schade aangericht. Tienduizenden mensen zijn overleden en vele anderen raakten gewond na de aardbeving in Turkije en Syrië.

 

Waar kunt u terecht als u, als ondernemer, hulp aan Turkije en Syrië wil bieden?

De Turkse Ambassade in Den Haag is op dit moment bezig met het coördineren van hulp vanuit Nederland. Ondernemers en bedrijven die hulp aan Turkije willen bieden (door middel van goederen, diensten of anders) kunnen contact opnemen via telefoonnummer: + 31 6 39 87 25 65 of via e-mail: hague@trade.gov.tr

 

Wilt u in de tussentijd al iets doen ga naar de website van Giro555

De Turkse ambassade heeft een overzicht (pdf, Engelstalig) gemaakt van zaken waar op dit moment behoefte aan is.

 

Luistertip: Online radio-uitzending New Business Radio 

Hoe helpen we Turkse en Syrische ondernemers er weer bovenop?
Op 16 februari om 17:00 uur staan ondernemers in de getroffen gebieden centraal in radioprogramma Trending Today.

 

22 februari: Informatiebijeenkomst voor leden VNO-NCW en MKB-Nederland

VNO-NCW en MKB-Nederland organiseerden met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Turkse Ambassade in Den Haag, de Nederlandse Ambassade in Turkije en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op 22 februari 2023 een speciale informatiebijeenkomst in Den Haag over hoe het Nederlands bedrijfsleven kan helpen in de nasleep van de recente aardbeving in Turkije.

 

Sprekers waren o.a. de voorzitter van VNO-NCW, Ingrid Thijssen, de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher, en de Turkse ambassadeur in Nederland, Selçuk Ünal. Atilay Uslu (Corendon) deelde voor de zaal zijn ervaringen bij Corendon om het getroffen gebied te helpen. 

 

Tijdens de bijeenkomst konden ondernemers terecht met vragen over wat zij het beste kunnen doen, wat er vooral nodig is en hoe ondernemers elkaar kunnen helpen. Met name de Turkse ambassade speelt hierin een coördinerende rol, omdat zij zicht hebben op wat nodig is ter plaatse. Veel partijen boden tijdens de bijeenkomst hulp aan, zoals bijvoorbeeld Said Arslan die met zijn Stichting Vervoer Hulpgoederen Turkije en Syrië werkt aan een goed en veilig transport van hulpgoederen. VNO-NCW en MKB-Nederland proberen te zorgen voor een goede coördinatie van alle inspanningen vanuit het Nederlands bedrijfsleven.

 

Vragen? Neem contact op

Wil u weten wat u kunt doen of wil u in contact komen met andere ondernemers dan kunnen wij als VNO-NCW en MKB-Nederland, in samenwerking met RVO, daarbij helpen. Voor vragen kunt u contact opnemen door te mailen naar willink@vnoncw-mkb.nl of te bellen naar +31 6 27313279. Wij zullen u naar het juiste contact bij de Turkse Ambassade doorverwijzen.