Informatiebijeenkomst Rusland druk bezocht

21-08-2014

Bijna 200 ondernemers en branchevertegenwoordigers hebben op 21 augustus in de Malietoren een informatiebijeenkomst over de Europese sancties tegen Rusland en het Russische importverbod bijgewoond.

De drukbezochte ochtend was georganiseerd door MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland in samenwerking met de ministeries van Economische Zaken, Buitenlandse Zaken en Financiën en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De ondernemers kregen niet alleen de ins en outs van de maatregelen en de gevolgen daarvan voor het bedrijfsleven gepresenteerd, maar konden ook vragen stellen aan de vertegenwoordigers van de verschillende departementen. Van die mogelijkheid werd grif gebruik gemaakt.

De RVO heeft op haar website een speciaal 'loket sancties Rusland' ingesteld, waar ondernemers met vragen (telefonisch en per e-mail) terecht kunnen. Ook nadere informatie over alle sanctiemaatregelen is via deze portal te vinden.

Ook heeft de Rijksoverheid een handboek samengesteld met uitleg en een lijst vragen met antwoorden over het sanctieregime en de betekenis daarvan voor bedrijven.