Gezamenlijke campagne: ‘Werk zoveel mogelijk thuis’

15-10-2020

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan doen VNO-NCW, MKB-Nederland en de vakbonden een beroep op werkgevers en hun medewerkers om - daar waar het kan - thuis te werken. Om de oproep te ondersteunen hebben VNO-NCW en MKB-Nederland hun eerder gestarte campagne hierop aangepast: ‘Voorkom een totale lockdown. Als het kan, werk thuis!’

 

Alles uit de kast trekken

‘Als we met elkaar het tij willen keren zullen we écht alles uit de kast moeten trekken. Thuiswerken en het aantal vervoersbewegingen beperken is hiervoor een effectieve maatregel. Minder mensen die elkaar ontmoeten op de werkvloer betekent minder kans op extra besmettingen. Hiermee proberen we overbelasting van de zorg te voorkomen’, zegt VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen. ‘We realiseren ons dat dit veel van ondernemers en hun mensen vraagt, maar alleen gezamenlijk kunnen we uit deze crisis komen.

 

Totale lockdown voorkomen

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland: ‘Veel ondernemers en hun werknemers hebben door de coronacrisis al ervaring opgedaan met thuiswerken. Thuiswerken is zeker niet ideaal en voor veel mensen steeds moeilijker, maar waar het kan is het weer de norm. In de strijd tegen het virus en ter voorkoming van een totale lockdown is het een belangrijke richtlijn. Als thuiswerken niet mogelijk is, vragen wij ondernemers en hun medewerkers om te werken volgens de sectorprotocollen.’ Die zijn te vinden op www.mijncoronaprotocol.nl.

 

Meer informatie

Vorige maand lanceerden de ondernemingsorganisaties gezamenlijk al een campagne waarin zij iedereen oproepen om zich zoveel mogelijk aan de coronaregels te houden. Met het oog op de nieuwe maatregelen van het kabinet, en om een totale lockdown te voorkomen, is de campagne aangepast. Hiervoor zijn enkele banners beschikbaar die iedereen vrij kan gebruiken. Handige tips voor thuiswerken zijn te vinden op www.thuiswerkenistopsport.nl.