ECHO nr. 66: Opleggen van definitieve maatregelen door Marokko; beëindiging van antidumpingonderzoeken door India

20-11-2020

Opleggen van definitieve maatregelen door Marokko voor de invoer van buizen en pijpen van ijzer en staal uit de EU

Het betreft hier buizen en pijpen van ijzer of staal, met uitzondering van die met een diameter groter dan 406,4 mm ingedeeld onder sectie 7305.
Instelling van definitieve maatregelen per 1 september 2020 (Avis public bijgevoegd als bijlage 1)

 

Tariefcodes: 730531,730539,730619,730630,730650,730661,730669,730690

 

Opmerkingen:
SFG-maatregel in de vorm van een ad-valoremrecht van 25% op alle invoer (uitgezonderd uit ontwikkelingslanden) gedurende drie jaar, met een geleidelijke liberalisering van 1 procentpunt per jaar.
De niet-vertrouwelijke versie van het definitieve vaststellingsrapport is op verzoek verkrijgbaar bij het Marokkaanse ministerie.

 

De bovenstaande maatregel is aangekondigd in Circulaire n 6106/211” van 10 november 2020 (bijlage 2)


Beëindiging van 2 antidumpingonderzoeken door India naar de invoer van Isononanol (INA) and Propylheptyl alcohol (2-PH) Isononyl uit de 28 EU-lidstaten

Het betreft hier de invoer van isononanol (INA) van oorsprong uit of uitgevoerd uit de Europese Unie en Singapore, 2-propylheptylalcohol (2-PH) van oorsprong uit of uitgevoerd uit de Europese Unie en 2-ethylhexanol (2-EH) van oorsprong uit Saudi-Arabië en Singapore.

 

De verantwoordelijke autoriteit heeft op 11 november 2020 de antidumping onderzoeken naar de bovengenoemde producten beëindigd.

Een kopie van de beëindigingsmelding is bijgevoegd (bijlage 3)

 

Tariefcodes: (vermoedelijk) 290519

 

Opmerkingen:
Het antidumpingonderzoek is gestart op 09/07/2019

Indiener beweert dat INA en 2-PH hetzelfde artikel zijn als dat van 2-EH ( 2-Ethyl Hexanol) dat door hen wordt geproduceerd.

 

Bijzonderheden:
punt 6 van de bijgevoegde kennisgeving van beëindiging: De Autoriteit merkt op dat zij als gevolg van het bovengenoemde bevel van het Hon'ble Supreme Court de bevelen van het Hon'ble High Court van Telangana, die de Autoriteit opdracht gaven voor bovengenoemd onderzoek, het onderzoek niet verder voortzetten en hiermee voornoemd onderzoek beëindigen.


Handige links
• Maatregelen die EU heeft genomen staan op de EUR-LEX-website
• Toelichting van maatregelen tegen lidstaten van de EU op de website van de Europese Commissie. 
• Bezoek onze speciale webpagina om onderzoeken tegen EU-exporten bij te houden:
http://ec.europa.eu/trade/policy/accessing-markets/trade-defence/actions-against-exports-from-the-eu/

 

Vragen
Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: dgbeb-antidumping@minbuza.nl
 
Over ECHO
Via dit medium informeren wij u beknopt over antidumping-, antisubsidie- en vrijwaringsmaatregelen die, of door de Europese Unie, of door andere landen zijn genomen tegen de EU. Per maatregel wordt aangegeven wat het inhoudt en welk land het betreft.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.