ECHO nr. 76: Verlenging van de anti-dumpingmaatregelen door India op koudgewalste platte producten van roestvrijstaal niet-bonafide gebruik

11-12-2020

Verlenging van de anti-dumping maatregelen door India op de invoer van koudgewalste platte producten van roestvrijstaal met een breedte van 600-1250 mm en meer dan 1250 mm niet-bonafide gebruik

 

Betrokken landen: Europese Unie en China, Korea, Zuid-Afrika, Taiwan, Thailand, de VS

 

Tariefcodes: 7219.31, 7219.32, 7219.33, 7219.34, 7219.35 en 7219.90

 

Opmerkingen:

De Centrale Raad voor Indirecte Belastingen en Douane (CBIC) heeft op 3 december het besluit gepubliceerd (bijlage 1) waarin wordt aangekondigd dat de antidumpingmaatregelen voor de import van koudgewalste platte producten van roestvrij staal wordt verlengd tot 31 januari 2021.

 

  • De kennisgevingsnotificatie werd gepubliceerd op 11 december 2015 en wordt sinds 30 september 2020 beoordeeld door het directoraat-generaal voor handelsmaatregelen (DGTR).
  • De kennisgeving van de 2e beoordeling bij het vervallen van maatregelen was 30 september 2020
  • AD-rechten zijn voor het eerst ingesteld in 2010, daarna opnieuw ingesteld in 2015 na het eerste onderzoek bij het vervallen van de maatregelen.
    De huidige AD-rechten lopen af ​​in december 2020. In de huidige evaluatie zal worden onderzocht of het nodig is de rechten met nog eens vijf jaar te verlengen.

Handige links
• Maatregelen die EU heeft genomen staan op de EUR-LEX-website
• Toelichting van maatregelen tegen lidstaten van de EU op de website van de Europese Commissie. 
• Bezoek onze speciale webpagina om onderzoeken tegen EU-exporten bij te houden:
http://ec.europa.eu/trade/policy/accessing-markets/trade-defence/actions-against-exports-from-the-eu/

 

Vragen
Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: dgbeb-antidumping@minbuza.nl
 
Over ECHO
Via dit medium informeren wij u beknopt over antidumping-, antisubsidie- en vrijwaringsmaatregelen die, of door de Europese Unie, of door andere landen zijn genomen tegen de EU. Per maatregel wordt aangegeven wat het inhoudt en welk land het betreft.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.