ECHO nr. 15: Aanvullende informatie over de antidumpingrechten rechten die door Libanon zijn ingesteld op de invoer van cornflakesproducten.

16-02-2021

Dit bericht is een aanvulling op het bericht van 10 oktober 2019 waarin werd verwezen naar het opleggen van definitieve maatregelen met publicatie in het staatsblad van 26 september 2019.

Kennisgeving van de definitieve vaststellingslijst na goedkeuring door de Ministerraad bij besluit

No. 21 van 25 juni 2020.

 

De officiële communicatie die op 10 december 2020 werd ontvangen vindt u in de bijlage.

Het bevat een Arabisch gedeelte dat we niet intern kunnen vertalen.

 

Betrokken EU-landen: Frankrijk, Duitsland, Polen, VK en Turkije

 

Tariefcodes: 1904.10

 

Opmerkingen: Instelling van een antidumpingrecht van 20% van de waarde op de Libanese invoer (cornflakes) uit de EU gedurende 5 jaar.

Deze plicht wordt geleidelijk als volgt aangepast:

- 20% gedurende de eerste twee jaar

- 17% tijdens het derde jaar

- 16% tijdens het vierde en vijfde jaar

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu

 

Handige links

 

Vragen

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl

 

Over ECHO

Via deze nieuwsbrief informeren wij u beknopt over antidumping-, antisubsidie- en vrijwaringsmaatregelen die door andere landen zijn genomen tegen de EU. Per maatregel wordt aangegeven wat het inhoudt en welk land het betreft.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.