ECHO nr. 59 Start van vrijwaringsonderzoek door Oekraïne naar de invoer van Keramische tegels uit de EU

08-06-2021

Betrokken EU-landen: Erga omnes

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Ministerie van Economische Ontwikkeling, Handel en Landbouw van Oekraïne. Indien het onderzoek de belangen van personen en bedrijven betreft, hebben zij het recht voor het onderzoek aanvullende informatie aan het ministerie te verstrekken.

De informatie en bijbehorend bewijsmateriaal moet binnen de vastgestelde voorwaarden en in de  Oekraïense taal worden aangeboden.

 

Binnen 30 dagen na publicatie van deze melding zal het ministerie de belanghebbenden van dit onderzoek registreren en gehoorverzoeken in behandeling nemen.

 

Binnen 45 dagen na publicatie van deze melding zal het ministerie de schriftelijke opmerkingen en de aangeleverde informatie onderzoeken.

 

Tariefcodes: UKTZED onder code 6907

 

Statistieken: zie bijlage 1

 

Commentaar: Beschikking van de Commissie van 01.06.2021 is in werking getreden op de dag van publicatie van deze kennisgeving: https://ukurier.gov.ua/uk/articles/rozsliduvannya-shodo-importu-v-ukrayinu-keramichno/

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu

 

Handige links

 

Vragen

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl

Lees meer over

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.