ECHO nr. 76: Filipijns ministerie van Handel en Industrie (DTI) beïndigt vrijwaringsonderzoek naar invoer van motorvoertuigen naar Filipijnen

17-08-2021

Op 6 augustus 2021 heeft het Filipijnse ministerie van Handel en Industrie (DTI) besloten dat het vrijwaringsonderzoek naar de invoer van motorvoertuigen (personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen) naar de Filipijnen wordt beëindigd.

 

Betrokken EU-landen: erga omnes

 

Tariefcodes: 870421

 

Het bestuursbesluit nr. 21-04 is gepubliceerd op de DTI-website: https://www.dti.gov.ph/advisories/application-gsm-import-motor-vehicles-from-various-countries/ en tevens als bijlage 1 bijgevoegd.

 

Opmerking

Met dit besluit verwierp het DTI het verzoek van de Philippine Metalworkers Alliance en leidde het tot de teruggave van contante obligaties die eerder dit jaar waren geïnd op zenden van motorvoertuigen.

Het besluit geeft tevens de link naar de niet-vertrouwelijke versie van het eindrapport Tariefcommissie (bijlage 2).

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu.

 

Handige links

 

Vragen

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl.

 

Lees meer over

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.