ECHO nr. 13: Start van een antidumpingonderzoek door Argentinië naar importen van natriumbenzoaat (sodium benzoate) uit Nederland en China

04-02-2022

Betrokken Landen: Nederland en China

 

Statistieken: bijgevoegd

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen dienen zich binnen 30 dagen na publicatie van deze kennisgeving te registreren en de vragenlijst in te dienen. Een verlening van 30 dagen kan worden aangevraagd maar moet eerst worden geregistreerd.

 

U kunt u registreren met een e-mailadres en een identificatienummer aan de Argentijnse overheid ("CUIL" - Clave Unica de Identificación Laboral). Dit CUIL-nummer is persoonlijk en geeft toegang tot het algemene informaticasysteem van de Argentijnse regering om de documenten van de onderzoekdossiers te bekijken (via de “TAD”-module – Trámites a distancia).

 

U dient u 2 maal te registreren te weten bij:

• de Directie Oneerlijke Concurrentie (belast met de dumpingbepaling) en bij

• de Nationale Commissie voor Buitenlandse Handel (schade en oorzakelijk verband).

 

De kennisgeving is van 28-12-2021 en vindt u hier :

BOLETIN OFICIAL REPUBLICA ARGENTINA - MINISTERIO DE DESARROLLO PRODUCTIVO SECRETARÍA DE INDUSTRIA, ECONOMÍA DEL CONOCIMIENTO Y GESTIÓN COMERCIAL EXTERNA - Resolución 1161/2021

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu.

 

Handige links

• Maatregelen die EU heeft genomen staan op de EUR-LEX-website.

• Toelichting van maatregelen tegen lidstaten van de EU op de website van de Europese Commissie.

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.