ECHO nr. 24: Aanpassing staalvrijwaringsmaatregelen vanwege importverbod staal uit Rusland en Wit-Rusland

16-03-2022

Als onderdeel van het sanctiepakket in reactie op de Russische aanval op Oekraïne is de import van staalproducten uit Rusland en Wit-Rusland verboden. Om te voorkomen dat er tekorten komen op de EU-staalmarkt als gevolg van deze importrestricties zijn de staalvrijwaringsmaatregelen aangepast. De landspecifieke tariefcontingenten voor Rusland en Wit-Rusland zijn evenredig herverdeeld over andere staal exporterende landen waarop de vrijwaringsmaatregelen van toepassing zijn.

 

De regeling is op 16 maart gepubliceerd: EUR-Lex - 32022R0434 - NL - EUR-Lex (europa.eu) en treedt op 17 maart in werking.

 

Deze aanpassingsregeling staat los van de lopende evaluatie van de werking van de staalvrijwaringsmaatregelen, waarmee de Commissie op 17 december 2021 is gestart.

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.