ECHO nr. 25: Beëindiging van het vrijwaringsonderzoek door het Marokkaanse ministerie van Handel op de invoer van lichtmasten uit de EU

24-03-2022

Betrokken EU-landen: Erga Omnes

 

Tariefcodes: 7308.20.00 7308.90.00

 

Aanvullende informatie

Op 13 september 2021 heeft Marokko het Comité inzake vrijwaringsmaatregelen van de WTO laten weten dat wordt voorgesteld om een voorlopige vrijwaringsmaatregel toe te passen op de invoer van lichtmasten, in de vorm van een aanvullend ad-valoremrecht van 25%. De voorlopige vrijwaringsmaatregel wordt gedurende 200 dagen toegepast.

De voorlopige vrijwaringsmaatregel zal naar verwachting in werking treden op de dag onmiddellijk volgend op de datum van publicatie in het Marokkaanse staatsblad van het gezamenlijk besluit waarbij de maatregel wordt opgelegd - de maatregel is nooit in werking getreden.

 

Beëindiging van het vrijwaringsonderzoek

Op 16 maart 2022 heeft het ministerie van Handel het vrijwaringsonderzoek naar de invoer van lichtmasten zonder toepassing van de maatregel gesloten. Aanleiding is het intrekken van de klacht door de binnenlandse industrie (zie bijlage).

 

Handige links 

• Maatregelen die EU heeft genomen staan op de EUR-LEX-website.

• Toelichting van maatregelen tegen lidstaten van de EU op de website van de Europese Commissie.

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.