ECHO nr.6: VS beëindigt antidumping onderzoek naar invoer emulsie-styreen-butadieenrubber (ESBR) uit Tsjechië

12-01-2023

Beëindiging van het antidumping onderzoek door de Verenigde Staten naar de invoer van emulsie-styreen-butadieenrubber (ESBR) uit Tsjechië.

 

De Amerikaanse International Trade Commission (ITC) heeft vastgesteld dat een bedrijfstak in de VS niet aanmerkelijk is benadeeld of dreigt te lijden als gevolg van de invoer van emulsie-styreen-butadieenrubber (ESBR) uit Tsjechië, waarvan het ministerie van Handel eerder had vastgesteld dat het in de VS tegen een lagere dan reële waarde werd verkocht. Er zullen geen antidumpingrechten worden ingesteld als gevolg van de negatieve vaststelling van de ITC. In de bijlagen vindt u een uitgebreid rapport met de standpunten van het ITC en informatie die tijdens het onderzoek is ontwikkeld. Het onderzoek is nu volledig beëindigd.

 

Bijlagen

• ITC ESBR from Czech Rep - Consolidated Reports and Views (and Appendixes)

• ITC ESBR from Czech Rep - Transmittal of Determination Letter

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu.

 

Handige links

• Maatregelen die EU heeft genomen staan op de EUR-LEX-website.

• Toelichting van maatregelen tegen lidstaten van de EU op de website van de Europese Commissie.

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mailadres: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.