ECHO nr. 41: Diverse antidumping- en antisubsidieonderzoeken van de VS

22-05-2023

De Verenigde Staten hebben onlangs kennisgevingen gepubliceerd over de volgende antidumping- en antisubsidieregelingen:

  • Antidumpingregeling op aluminiumplaat uit Duitsland – administratieve herziening – voorlopige conclusie van dumping. Commentaar is mogelijk uiterlijk 9 juni 2023. De finale beslissing wordt 7 september 2023 verwacht. Bijgaand de kennisgeving en memorandum uit het Federal Register.
  • Antidumpingregeling op naadloze buizen van koolstof en gelegeerd staal uit Duitsland – verlengingsonderzoek – finale vaststelling van dumping. Zie bijgaande kennisgeving en memorandum uit het Federal Register.
  • Verzoeken tot het starten van administratieve herziening van de antidumping- en antisubsidieregelingen op forged steel fluid blocks uit Duitsland en van een administratieve herziening van de antidumpingregeling op papier, niet gestreken en niet voorzien van een deklaag, uit Portugal. Bijgaand de aankondiging in het Federal Register.

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu.

 

Handige links

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mailadres: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.