Zo jong en nu al ceo? Dit zijn de bazen van morgen

26-01-2017

Een tiener als baas van Albert Heijn, Transavia of Bol.com. Waarom niet? Deze tweehonderd kinderen namen het stokje over van ceo’s.

 

Maar liefst tweehonderd kinderen nemen vandaag voor één dag het roer over van ceo’s van succesvolle bedrijven en directeuren van overheidsinstellingen. Ze gaan aan de slag met vraagstukken waar de directeuren zich normaal zélf over buigen. Hoe gaat Capgemini om met sociale media? En hoe spreekt Bol.com nieuwe markten aan? Want, aldus het organiserende JINC, een goede start op de arbeidsmarkt is niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend.

JINC is een non-profit organisatie die grotendeels wordt gefinancierd door het bedrijfsleven. De organisatie helpt jongeren (8 tot en met 16 jaar) op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap. Want ieder kind verdient een eerlijke kans, ook als het opgroeit in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken. In Nederland groeien meer dan zeshonderdduizend kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Daardoor is een goede start op arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend. 

De baas van bol.com

Nu: Daniël Ropers

Straks: Dehlia (13)?

Zo zat de 13-jarige Dehlia tijdens JINC Baas van Morgen 2016 voor één dag op de stoel van Daniel Ropers, de directeur van bol.com. Hoe vond ze het om aan het roer te staan van Bol.com? En wat heeft ze ervan geleerd?

De baas van TomTom

Nu: Harold Goddijn

Straks: Ike Iyere (16)?

Harold Goddijn van TomTom werd in 2015 een dagje overgenomen door Ike Iyere van 16.  En met succes, want Ike hield er een zomerbaan aan over op de it-afdeling van het bedrijf.

De baas van Capgemini

Nu: Mark Grimberg

Straks: Rabab Lakhili (15)?

Rabab Lakhili van 15 nam vorig jaar het stokje over van Mark Grimberg. Ze geeft hem het advies om meer ‘de warme en kleurrijke kant’ van het bedrijf te laten zien. Een carrière als ict-medewerker, dat lijkt haar wel wat. Kijk hier maar eens.

De baas van Albert Heijn

Nu: Wouter Kolk

Straks: Zara (13)?

Zara van 13 zat vorig jaar in de tweede klas van het vmbo en was een dagje baas van Albert Heijn. Met een beetje hulp van buitenaf wist ze Wouter Kolk flink aan de tand te voelen.

 

Benieuwd welke bazen er mee doen? Kijk dan hier 

Meer filmpjes kijken? Klik dan hier