Ondernemen in het buitenland?

20-01-2015

Algemeen
De Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) helpt ondernemers met hun internationale ambitie met van informatie over de exportmarkt. Daarnaast helpt het RVO bij het leggen van contacten met zakenpartners met behulp van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s). www.rvo.nl

 

Gebruik de handelsapp ‘NL exporteert’
Vanaf 1 februari is de nieuwe app NL exporteert beschikbaar. De gratis app is te vinden in de App Store of in de Google Play Store. Wie heel snel de weg wil vinden naar de juiste ondersteuning om buitenlandse markten te verkennen, kan de app hiervoor gebruiken. Een interactieve wereldkaart maakt het Nederlandse handelsnetwerk zichtbaar op de markt van keuze en geeft informatie over de (financiële) ondersteuning op deze markt, evenementen en over handelsstromen en exportvereisten (tarieven, documenten, procedures).

  Ook zijn er exporttips te vinden voor startende, gevorderde en ervaren ondernemers over toegang tot relevante documenten, regelingen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en het opstellen van bijvoorbeeld een exportplan.

De app is een initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met onder meer VNO-NCW, MKB-Nederland, RVO, KvK, Fenedex en de banken. Deze app wordt door alle partners regelmatig van nieuwe en relevante exportinfo voorzien.

 

 

Onderneem in ontwikkelingslanden

Wie meer informatie zoekt over zaken doen in nieuwe markten kan terecht op het digitale platform . Daar is kennis en kunde van experts uit het bedrijfsleven, de overheid en ngo’s met specifieke kennis over verschillende ontwikkelingslanden en sectoren te vinden. De experts bieden tips, tricks en persoonlijk antwoord op alle vragen van ondernemers.
Het platform is een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), NCDO en Partos, de branchevereniging voor internationale samenwerking.
Meer info? Kijk op www.ondernemeninontwikkelingslanden.nl (update 19/11/2019: deze site is niet meer actief)
 

 

 

Financiering: hoe?
Voor starters en voor grotere bedrijven is financiering beschikbaar bij fondsen of via business challenges.

Dit artikel komt uit de print Forum