Informatie over het Coronavirus voor ondernemers

 

 

Nederland heeft nog altijd te maken met de gevolgen van de coronapandemie. De impact op het bedrijfsleven is groot. Veel ondernemers zitten met vragen. Op deze pagina een overzicht met informatie over onder meer reizen naar het buitenland, thuiswerken en de fiananciële regelingen voor ondernemers. 

 

 

Rijksoverheid over corona

Op deze pagina biedt de Rijksoverheid informatie voor ondernemers rondom het coronavirus, en op deze pagina informatie voor werkgevers en werknemers

 

Waar moet je als ondernemer rekening mee houden?

De Kamer van Koophandel heeft een algemeen overzicht van wat je als ondernemer moet weten over het coronavirus.

 

 

Voor antwoorden op veelgestelde vragen van ondernemers raadpleeg onze Q&A's:

 

Q&A over vaccinatie en werknemers

  

Q&A over zakenreizen, werken in het buitenland en de quarantaineplicht 

 

Q&A over steunpakketten voor bedrijven

 

 

Of raadpleeg een van onze corona-dossiers:

 

Corona: Werk en Inkomen (NOW, TOZO)

Hoe zorgen we ervoor dat werkgevers die met een grote terugval in omzet worden geconfronteerd door de coronacrisis nog in staat zijn om de lonen van hun werknemers door te betalen en op die manier de werkgelegenheid en het inkomen van mensen in stand houden?

 

Corona: Financiering (TVL, BMKB)

De coronacrisis leidt voor veel bedrijven tot liquiditeitsproblemen. Nieuwe maatregelen om de toegang van ondernemingen tot (nood)kredieten te verruimen zijn daarom onderdeel van het noodpakket van de overheid.

 

Corona: Regels en Veiligheid

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn continu met de overheid in gesprek om ondernemers te helpen om de coronacrisis goed door te komen ook als het gaat om de consequenties van overheidsmaatregelen voor bedrijven en sectoren.